Το αβοκάντο πλόυσιο σε γέυση και θρεπτικά συστατικά μπορεί να καταναλώθεί με διάφορους τρόπους , όπως σε σαλάτα! Δοκιμάστε το !!
ΥΛΙΚΑ :
- 2 μικρά αγγούρια χωρίς σπόρους ξεφλουδισμένα
- 2 καρδιές μαρουλιών, καθαρισμένες
- 3 ντομάτες, κομμένες στη μέση και χωρίς σπόρια
- 2 αβοκάντο ώριμα
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- ¼ της κούπας κομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
- 1 κονσέρβα φασόλια, σουρωμένα και ξεπλυμμένα
- χυμό από 1 λεμόνι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, χυμό από 1 λεμόνι, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κοκούτσι και βγάζουμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι. Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
- Τα αγγούρια τα κόβουμε σε μικρές κάθετες φέτες και τις βάζουμε και αυτές στο μπολ.
- Αν έχουν πολλά σπόρια μπορούμε να τα αφαιρέσουμε πριν τα κόψουμε σε φέτες με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους 1 εκ. και τις βάζουμε και αυτές στο μπολ.
- Προσθέτουμε και τις χοντροκομμένες καρδιές μαρουλιού, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα φασόλια κονσέρβας.
- Ανακατεύουμε καλά χωρίς να πατάμε τα λαχανικά.
- Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται, και προσθέτουμε επιπλέον λεμόνι και ελαιόλαδο...
Η συνταγή είναι του Ακή Πετρετζίκη
https://akispetretzikis.com/el/categories/salates/salata-me-avokanto-kai-fasolia