Σολομός σοτέ με σπανάκι και ντοματίνια

recipe_main_akis-petretzikis-solomos-sote-me-spanaki_2

Συστατικά

  • 600 γρ. σολομό χωρίς κόκκαλα
  • ελαιόλαδο
  • 6-8 κ.σ. χυμό λεμονιού (χωρισμένο)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κολοκυθάκια
  • 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • σπανάκι 300 γρ κατεψυγμένο-αποψυγμένο ή φρέσκο
  • 2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο (μόνο τα φύλλα)
  • κρέμα βαλσάμικο
  • τριμμένο φουντούκι

 Εκτέλεση Για τον σοτέ σολομό Κόβουμε το φιλέτο του σολομού σε κάθετες μερίδες (100-150 γρ.) και το χαράζουμε με ένα μαχαίρι διαγώνια από τη μεριά της πέτσας 2 φορές για να ψηθεί καλύτερα το ψάρι. Πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και δίνουμε χρώμα στο σολομό πρώτα από τη μεριά της πέτσας, πιέζοντας ελαφρά με μια σπάτουλα. Το ψάρι θα καταλάβουμε ότι έχει πάρει χρώμα όταν με τη σπάτουλα πάμε να το γυρίσουμε από την άλλη πλευρά και ξεκολλάει εύκολα από το τηγάνι. Στη συνέχεια, δίνουμε χρώμα και από τις υπόλοιπες πλευρές και σβήνουμε με κρέμα βαλσαμικού και λεμόνι. Μόλις δέσουν τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά. Για το σπανάκι Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες πάχους 1 εκ. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κολοκυθάκια. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σπανάκι  και το σοτάρουμε και αυτό για 2 λεπτά για να χάσει τον όγκο του. Προσθέτουμε και τα ντοματίνια και λίγο φρέσκο θυμάρι και τα σοτάρουμε και αυτά για 2 λεπτά. Σβήνουμε με κρέμα βαλσαμικού και λεμόνι και σερβίρουμε με τα φουντούκια επιπλέον φρέσκο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.  

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας; http://akispetretzikis.com/el/categories/thalassina-psaria/solomos-sote-me-spanaki-kai-ntomatinia

Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού