Υλικά συνταγής
1 φλ. κινόα
6 φλ. νερούζωμόκότας
3 κ.σελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδασκόρδο 1 καυτερήπιπεριάψιλοκομμένη
1 1/2 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
1/2 κ.σ κουρκουμάς
2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό όσος σολομός έχει περισσέψει ψιλοκομμένος χωρίς το δέρμα
μισή λεμονόκουπα
1 φλ. αρακά
1 κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση Ξεπλένουμε την κινόα τη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε κατσαρόλα. Ρίχνουμε 6 φλιτζάνια νερού ζωμό κότας και αφήνουμε να βράσουν για 10'. Προσθέτουμε την κινόα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12'. Στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό για λίγα λεπτά να μαραθούν. Προσθέτουμε το κάρυ, το σκόρδο, την πιπεριά και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε. Βάζουμε τον αρακά και την κινόα με τις φακές και αλατοπιπερώνουμε. Στύβουμε το λεμόνι. Προσθέτουμε το σολομό και το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως. Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου