- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 κούπες ζωμό κοτόπουλου
- 1/3 της κούπας φύλλα μέντας ή δυόσμο
- 1 κιλό φρέσκα καθαρισμένα ή κατεψυγμένα μπιζέλια
- φύλλα κάρδαμου και έξτρα ελαιόλαδο για σερβίρισμα
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε το δυόσμο και τα μπιζέλια. Καλύπτουμε με το καπάκι αφήνουμε να φτάσουν σε σημείο βρασμού.
Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μπιζέλια, αλλά το χρώμα τους να είναι έντονο πράσινο. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αμέσως τη χτυπάμε μέσα στην κατσαρόλα με ένα ραβδομπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε. Σε περίπτωση που δεν έχουμε ραβδομπλέντερ μπορούμε να τη βάλουμε σε δόσεις και να τη χτυπήσουμε σε ένα κανονικό μπλέντερ. Όσο την αφήνουμε μέσα στη ζεστή κατσαρόλα η σούπα μας θα χάσει το λαμπερό πράσινό της χρώμα. Οπότε σε αυτό το σημείο θέλει προσοχή και να δουλέψουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε.
Με μια κουτάλα βάζουμε σε ατομικά μπολ. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και φύλλα κάρδαμου.
Πηγή συνταγής και φωτογραφίας: http://akispetretzikis.com/el/categories/soypes/soypa-me-araka,