Yλικά:
- 3 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 2 πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
- 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το λάδι, το κρεμμύδι και το πράσο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, το θυμάρι, το ζωμό, 1/2 λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
- Προσθέτουμε και την κρέμα και βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
- Περνάμε τη σούπα από μπλέντερ και αν θέλουμε περνάμε και από σίτα ώστε να γίνει ακόμα πιο βελούδινη.
Extra Tip: Συνοδεύουμε με κρουτόν, λίγο τυρί, φρεσκοκομμένο μαϊντανό!!!
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη