- 350 γρ. γιαούρτι
- 400 γρ. ηλιέλαιο
- 830 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. ξύδι
- 230 γρ. τριμμένη φέτα για τη γέμιση
- άνιθο ψιλοκομμένο
- 1 αυγό για άλειμμα
- σουσάμι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη.
- Ζύμωνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Κόβουμε μπαλάκια από τη ζύμη (όσο ένα βερίκοκο), τα ανοίγουμε σε πιτάκια.
- Βάζουμε σε κάθε πιτάκι απο ένα κουταλάκι τριμμεή φέτα και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
- Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό, τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους για 15-20 λεπτα.
Tip
Μπορείτε να προσθέσετε κόκκινη πιπεριά και γαλοπούλα ή ζαμπόν για περισσότερη ποικιλία!!!
πηγή:http://akispetretzikis.com/el/categories/almyres-pites-tartes/tyropitakia-koyroy-db2111ff-d587-4a2e-bb1b-837ccbdae18f τελευταία προβολή 30/06/2015 4:52