Οι φακές πλούσιες σε γεύση και βιταμίνες είναι κατάλληλες για μικρούς και μεγάλους . Δοκιμάστε τες με νέους τρόπους μαγειρέματος !
Υλικά:
1 φλιτζάνι φακές
1½ Κρεμμύδι
½ κούπα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.σ ελαιόλαδο
3 κ.σ ξίδι μπαλσάμικο
2 κ.γ μουστάρδα ντιζόν
Εκτέλεση: Γεμίζουμε τα ¾ μιας κατσαρόλας με νερό και το αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε το μαϊντανό, το σκόρδο και τις φακές (να τις έχουμε πλύνει πολύ καλά). Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 25- 30 λεπτά περίπου. Τα όσπρια δεν έχουν συγκεκριμένη ώρα μαγειρέματος κάθε ποικιλία καρπού χρειάζεται διαφορετικό χρόνο. Στην εκτέλεση της συγκεκριμένης συνταγής είναι σημαντικό να μη λιώσουν οι καρποί. Μόλις οι φακές είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε από το νερό, το μαϊντανό και το σκόρδο. Σε μια διαφορετική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βαλσάμικο με τη μουστάρδα, το λάδι και λίγο ακόμη σκόρδο. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τις φακές και τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και κρεμμύδι. Αλάτι και πιπέρι προσθέτουμε με μέτρο, αν χρειαστεί.