Τι καλύτερο από σπιτικό παγώτο !!! Απολάυστε το παρέα με φίλους !!!
Υλικά :
- 3 κρόκοι αυγών
- 300γρ. γάλα 1,5 % λιπαρά
- 300γρ. κρέμα γάλακτος με 20% λιπαρά
- 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κλωναράκι βανίλια ή μια βανίλια
Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα ζεστένουμε το γάλα με το κλωναράκι βανίλιας κάθετα χαραγμένο ή με την βανίλια. Σ'ενα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο από το χλιαρό γάλα. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε όλο αυτό το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι τουσ 84-85 °C. Αυτή η θερμοκρασία απέχει αρκετά από το βρασμό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτία και αδειάζουμε το μέιγμα σ'ένα άλλο κρύο σκέυος. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την κρέμα γαλακτος. Αφειρούμε το κλωναράκι βανίλιας . Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη . Ανακατέυουμε ανά μισή ώρα επαναλαμβάνοντας τουλάχιστον 5 φορές. Όσες φορές ανακατεύουμε , τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε ως προς την υφή του παγωτού , εκτός αν έχουμε παγωτομηχανή οπότε θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες χρήση της . 8 μερίδες , έκαστη : 115 θερμίδες
Παγωτό σοκολάτα Προσθέτουμε στο γάλα 2 κουτ. σούπας κακάο 8 μερίδες , έκαστη :115 θερμίδες
Παγωτό μόκα Προσθέτουμε στο γάλα 1 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ 8 μερίδες , έκαστη : 115 θερμίδες
Παγωτό μάνγκο Προσθέτουμε στο γάλα 1 μεγάλο ώριμο μάνγκο πολτοποιημένο μαζί με το χυμό απο 1 λεμόνι 8 μερίδες , έκαστη : 135 θερμίδες
Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου