"Cappuccino" γλυκιάς κολοκύθας

"Cappuccino" γλυκιάς κολοκύθας

Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό γλυκιά κολοκύθα καθαρισμένη
2 μικρά ξερά κρεμμύδια
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
600 ml φρέσκο γάλα
100 ml φρέσκο γάλα για το αφρόγαλα
Αλάτι ,πιπέρι, μοσχοκάρυδο.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την κολοκύθα από σπόρους και φλούδες και την κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια τα όποια έχουμε κόψει λεπτές φέτες. Mόλις "γυαλίσουν" τα κρεμμύδια ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της κολοκύθας να σωταριστεί και αυτή ελαφρά.
Προσθέτουμε το γάλα (τόσο ώστε να σκεπάσει τα κομμάτια της κολοκύθας)
Bράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Με την βοήθεια ενός μπλέντερ ομογενοποιούμε πολύ καλά.
Σε αυτό το σημείο ,προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος για να δέσει καλύτερα η σούπα μας..
Ετοιμάζουμε το αφρόγαλα ως εξής:
Σε ένα μικρό σκεύος ζεσταίνουμε το γάλα και το χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας πυκνός αφρός.
Σερβίρουμε πάνω στην σούπα μας.

Η γνώμη της Σεφ

Μια πολύ εύκολη ελαφριά συνταγή
Ιδανική για το ξεκίνημα ενός γεύματος..

Η νόστιμη λύση για ελαφρύ χειμωνιάτικο γεύμα!!!
Καλή απόλαυση!!!

To θερμιδικό περιεχόμενο της συνταγής ανά μερίδα είναι 160 kcal

 

Ευδοκία Δεσποτίδου 

despotidouΔημιουργική, με ιδιαίτερη αγάπη για τη μαγειρική. Αυτό την οδήγησε στο να ασχοληθεί και επαγγελματικά με αυτήν. Είναι Απόφοιτος Σχολής Μαγειρικής. Εργάζεται στον τομέα της εστίασης από το 2002 με ειδίκευση στην ελληνική δημιουργική κουζίνα. Διατηρεί το δικό της εστιατόριο "Deli".

 

από την ομάδα του Nutritheories

Pin It