Light κεικ βρώμης με μήλο

Light κεικ βρώμης με μήλο

Τα γλυκά και όχι μόνο που φτιάχνουμε σπίτι μας είναι σίγουρα πιο καλή επιλογή από τα αντίστοιχα του εμπορίου !

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 10ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 300γρ.μήλα καθαρισμένα
  • 150γρ.γάλα φρέσκο πλήρες  
  • 75γρ.ζάχαρη σκούρα καστανή (σε κάποιες συσκευασίες αναφέρεται και ως μαύρη και έχει κάπως υγρή υφή -προσοχή δεν εννοούμε τη μελάσα)  
  • 50γρ.μέλι 350γρ.νιφάδες βρωμης(κουάκερ)
  • 1κουτ.μπέικιν λίγο βούτυρο για το ταψί ζάχαρη άχνη προαιρετικά,για το πασπάλισμα  

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  

Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα και τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε κομμάτια, τα βράζουμε σε μπόλικο νερό εώς ότου μαλακώσουν, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ζεσταίνουμε το γάλα ώσπου να γίνει χλιαρό και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι,ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη στη συνέχεια προσθέτουμε τις νιφάδες βρόμης το μπέικιν και το  πολτοποιημένο μήλο. Ανακατεύουμε πολύ καλά,προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-180βαθ.βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί τετράγωνο ή ένα τσέρκι,20χ20εκ.ή μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20εκ.και αδειάζουμε μέσα το μείγμα,ψήνουμε στους 180βαθ.για  25-30λεπτά,ελέγχουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας στο κεντρο ένα μαχαίρι όπου η λάμα του θα πρέπει να βγαίνει καθαρή.Το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα,οταν κρυώσει εντελώς το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη.   Το κέικ βγαίνει κάπως υγρό στο εσωτερικό του μην ανησυχείτε,δεν είναο ωμό. Επειδή είναι αρκετά χορταστικό το κόβουμε σε μικρές τετράγωνες μερίδες.  

Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου

Pin It