Μια διαφορετική εκδοχή για μπιφτέκι το ίδιο ζουμερό και το ίδιο νόστιμο με τα υπόλοιπα . Μια δοκιμή θα σας πείσει !
Συστατικά :
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 μέτρια πιπεριά
- 1 μέτριο καρότο
- 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
- 1 μέτριο αυγό
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. θυμάρι (και λίγο ακόμα)
- 250 γραμμάρια ψωμί του τοστ
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Εκτέλεση :
- Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ψωμί με τη σκελίδα σκόρδο, μια κουταλιά θυμάρι, την πάπρικα, το πιπέρι και τα κάνουμε ψίχουλα.
- Το αρωματικό μείγμα αυτό το απλώνουμε πάνω σε ένα ταψί και το αφήνουμε για κανένα δεκάλεπτο μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε από το φούρνο.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, την πιπεριά, τις 3 σκελίδες σκόρδο και το καρότο. Τα φέρνουμε 2 "βόλτες" και τα ψιλοκόβουμε αλλά όχι να γίνουν πουρές.
- Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά.
- Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, τα ψίχουλα, το ελαιόλαδο και τα σοταρισμένα λαχανικά. Προσθέτουμε το αλάτι και το επιπλέον θυμάρι. Προσθέτουμε και το ωμό αυγό. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πλάθουμε τον κιμά σε 8 μπιφτέκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη