Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό τριμμένες ντομάτες
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πρέζα βασιλικός αποξηραμένος
- 1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο
- 1 πρέζα ρίγανη αποξηραμένη
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 γραμμ. Παπαρδέλες
- 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) τυρί κρέμα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος LIGHT
- λίγος βασιλικός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας (ντομάτες, λάδι, σκόρδο και μυρωδικά) να βράσουν για 10΄. Προσθέτουμε τις παπαρδέλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 8΄.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ανθότυρο που το έχουμε λιώσει με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο βασιλικό. Σερβίρουμε αμέσως.
Mερίδες: 4 Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου