Oι θερμοκρασίες ολοένα και ανεβαίνουν τις τελευταίες ημέρες κάτι που τις καθιστά επικίνδυνες για τα τρόφιμα που επιλέγουμε και τις συνθήκες συντήρησης τους.
Σοκολάτες και σοκολατένια επιδόρπια :Πολλές φορές τα συναντάμε στα περίπτερα, ακόμα και αυτή την εποχή, εκτός ψυγείου, γεγονός που τις καθιστά άκρως επικίνδυνες για δηλητηρίαση, καθώς μπορεί να έχουν υποστεί αλλοίωση λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και την έκθεσής τους στον ήλιο.
Μαγειρεμένα φαγητά : Οι συνθήκες συντήρησης των μαγειρεμένων φαγητών είναι διαφορετικές το καλοκαίρι. Μην αφήνετε το φαγητό εκτός ψυγείου περισσότερο από 2 ώρες από την ώρα που το μαγειρέψατε.
Ωμά κρέατα, πουλερικά, ψάρια και γαλακτοκομικά προϊόντα :Τα τρόφιμα αυτά θα πρέπει να συντηρούνται σε θερμοκρασία 5 βαθμών Κελσίου κι αυτό γιατί έτσι εμποδίζεται η πιθανότητα ανάπτυξης μικροοργανισμών που αλλοιώνουν τα τρόφιμα, καθώς και παθογόνων μικροοργανισμών όπως η Salmonella.
Και φυσικά :
- προσέχουμε πάντα την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης του προϊόντος,
- φροντίζουμε κατά τη μεταφορά του προϊόντος να μην το εκθέτουμε στη ζέστη και τον ήλιο
- ελέγχουμε τα τρόφιμα που ετοιμαζόμαστε να μαγειρέψουμε, παρατηρώντας την οσμή, την υφή και το χρώμα τους για να βεβαιωθούμε πως δεν υπάρχει η παραμικρή αλλοίωση.
- Δεν αγοράζουμε παγωτά που παρουσιάζουν αλλοιώσεις ή παραμορφώσεις στη συσκευασία τους γιατί υπάρχει κίνδυνος το προϊόν να έχει εν μέρει αποψυχθεί και ξανά καταψυχθεί.