ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής !!!!

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής σήμερα και δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στη δική μας Μεσογειακή Διατροφή, η οποία είναι παγκοσμίως γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες. 

Χαρακτηρίζεται από τις διατροφικές συνήθειες που βρέθηκε ότι είχαν οι κάτοικοι της Κρήτης και της Νότιας Ιταλίας.

Είναι γνωστή  επειδή   :

1.προφυλάσσει απο εμφράγματα του μυοκαρδίου και από διάφορες μορφές καρκίνου

2. φτωχή σε θερμίδες

3. τονώνει τον οργανισμό

4.ι  βοηθάει την καλή λειτουργία του εντέρου. 

Η υγεία ενός ατόμου επηρεάζεται από διάφορους  παράγοντες όπως: κληρονομική προδιάθεση, τρόπος ζωής, φυσική δραστηριότητα και διατροφή. Η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών, ενός ατόμου, είναι πρωτεύων στόχος της διατροφής. Σημαντικό ρόλο έχουν και τα θρεπτικά συστατικά, τα οποία θα πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες του οργανισμού για την ορθή  λειτουργία του.Σημαντική είναι και , η επαρκής κάλυψη υγρών  που  συμβάλει στην  ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

 Τα κύρια στοιχειά αυτής της διατροφής είναι  :

α) Μικρά και συχνά γεύματα

β) αυξημένη ποσότητα φρέσκων φρούτων και λαχανικών

γ) αποφυγή trans λιπαρών (μπισκότα, έτοιμα φαγητά, μαργαρίνες, κ.α)

δ) κατανάλωση φυτικών ινών (ζυμαρικά ολικής άλεσης, ψωμί, δημητριακά)

ε) εβδομαδιαία κατανάλωση λαδερών και οσπρίων (2- 3 φορές)

ζ) εβδομαδιαία κατανάλωση λευκού κρέατος (1- 2 φορές) η)εβδομαδιαία κατανάλωση ψαριού (1-2 φορές)

Με την υιοθέτηση ενός τρόπου ζωής που να περιλαμβάνει άσκηση και  διατροφή, καταφέρνουμε να έχουμε σταθερό βάρος, καθώς  και την επιθυμητή αναλογία μυϊκού και λιπώδους ιστού.  

Χριστίνα Μαλανδράκη
Διατροφολόγος: Χριστίνα Μαλανδράκη
Γεννήθηκα το Μάιο του 1986. Μεγάλωσα και κατοικώ στο Παλαιό Φάληρο μέχρι και σήμερα. Με καταγωγή από την Κρήτη δεν θα μπορούσα να μην αγαπήσω τη Σητεία όπου και σπούδασα στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας. Πραγματοποιώ μετεκπαίδευση στις Διατροφικές Διαταραχές & την Παχυσαρκία, παρακολουθώντας παράλληλα τις εξελίξεις γύρω από τον τομέα διατροφής. Σήμερα εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Χριστίνα Μαλανδράκη καλέστε στο 6944204326 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού