Ο καρπός της σόγιας χρησιμοποιείται στη διατροφή των λαών της Άπω Ανατολής για περισσότερο από 5.000 χρόνια.
Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών
Το αβοκάντο ανήκει στην κατηγορία των φρούτων. Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε κάλιο, σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος B, βιταμίνη K, αλλά και E η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Είναι θα λέγαμε κάπως παρεξηγημένο λόγω της λιπαρής υφής του. Άδικα βέβαια καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα λεγόμενα «καλά» λιπαρά τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της LDL «κακής» χοληστερόλης, αυξάνοντας ταυτόχρονα την HDL «καλή» χοληστερόλη, καθώς και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Η τσουκνίδα, γνωστή λίγο πολύ σε όλους μας, έχει αρκετά άσχημη φήμη. Σωστά; «Ναι», θα απαντήσετε όλοι. Άδικα όμως γιατί η τσουκνίδα από μόνη της είναι ένα φυτό – φάρμακο, με πολλές ιδιότητες και πολλές βιταμίνες! Είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά αλλά και ευεργετικά βότανα για την υγεία του ανθρώπου! Περιέχει τις βιταμίνες Β, C, E, A, K, B2, καροτένιο, ιχνοστοιχεία και μέταλλα τα οποία είναι χρήσιμα για την υγεία των μυών, οστών και των νεύρων μας. Αυτά είναι το κάλιο, πυρίτιο, σίδηρο, μαγνήσιο, τα φωσφορικά άλατα και ένα μεγάλο αριθμό αμινοξέων.