imagesΟ καρπός της σόγιας χρησιμοποιείται στη διατροφή των λαών της Άπω Ανατολής για περισσότερο από 5.000 χρόνια.

μέρη του μοσχαριού Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μάθετε πως λέγονται τα κομμάτια του μοσχαρίσιου κρέατος και τι μαγειρεύουμε με αυτά. Από τον μηρό του βοδινού παίρνουμε τα εξής κομμάτια:

αιμοδοσία και διατροφή

Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών

krasiΑνέκαθεν το κρασί αποτελούσε μία από τις απολαύσεις του ανθρώπου, κάτι το οποίο διαπιστώνουμε ανατρέχοντας στην ελληνική μυθολογία, στην Αρχαία Ελλάδα, στη Ρώμη, στο Βυζάντιο και στην εποχή της Τουρκοκρατίας.

Το αβοκάντο ανήκει στην κατηγορία των φρούτων. Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε κάλιο, σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος B, βιταμίνη K, αλλά και E η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Είναι θα λέγαμε κάπως παρεξηγημένο λόγω της λιπαρής υφής του. Άδικα βέβαια καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα λεγόμενα «καλά» λιπαρά τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της LDL «κακής» χοληστερόλης, αυξάνοντας ταυτόχρονα την HDL «καλή» χοληστερόλη, καθώς και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Ψωμί, Αλεύρι ΖέαςΣτην Αρχαιότητα η Ζέα είχε εξέχουσα θέση και χρησιμοποιούνταν για τη διατροφή του στρατού, ώστε να είναι ικανοί και πνευματικά ανεπτυγμένοι! Αυτά στην εποχή του Μ. Αλεξάνδρου. Έπειτα ο Ελ. Βενιζέλος κατάφερε μέσα σε 4 χρόνια να το αποσύρει και για πολλά χρόνια ήταν σπάνιο έως δυσεύρετο.

Η τσουκνίδα, γνωστή λίγο πολύ σε όλους μας, έχει αρκετά άσχημη φήμη. Σωστά; «Ναι», θα απαντήσετε όλοι.  Άδικα όμως γιατί η τσουκνίδα από μόνη της είναι ένα φυτό – φάρμακο, με πολλές ιδιότητες και πολλές βιταμίνες!  Είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά αλλά και ευεργετικά βότανα για την υγεία του ανθρώπου! Περιέχει τις βιταμίνες Β, C, E, A, K, B2, καροτένιο, ιχνοστοιχεία και μέταλλα τα οποία είναι χρήσιμα για την υγεία των μυών, οστών και των νεύρων μας. Αυτά είναι το κάλιο, πυρίτιο, σίδηρο, μαγνήσιο, τα φωσφορικά άλατα και ένα μεγάλο αριθμό αμινοξέων.

παχυσαρκια, παιδική παχυσαρκία, οικονομική κρίση και παχυσαρκίαΤην αυξημένη συχνότητα της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), υπογραμμίζει η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ).