Φανταστικές μπακαλιαροκροκέτες, πεντανόστιµες και τραγανές. Διαλέξτε παχιά φιλέτα παστού μπακαλιάρου και αφαιρέστε την πέτσα και τα σκληρά μέρη. Μουσκέψτε τα σε μπολ µε νερό που να τα σκεπάζει. Αλλάζετε συχνά το νερό ώστε να ξαλµυρίσει γρήγορα και να φουσκώσει η σάρκα του. Ο συνδυασμός µε τη σκορδαλιά είναι απλά τέλειος!

koynoypidi-foyrnisto-me-krema-giaourtioyΥλικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι, περίπου 1½ κιλό ή 2 μικρότερα, χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες (διατηρημένες σε βαζάκι μέσα σε λάδι – για να είναι πιο μαλακές), ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. γραβιέρα (κατά προτίμηση Κρήτης) ή μετσοβόνε (με διαφορετικά αλλά εξίσου ενδιαφέροντα το καθένα αποτελέσματα), τριμμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά

κριτσίνια με ελιές Απλώς υπέροχα για σνακ κάθε στιγμή της ημέρας αλλά και για να συνοδέψετε όλα τα σπιτικά ντιπ και αλείμματα. Αν δεν θέλετε να βάλετε ελιές παραλείψτε  τις ή αντικαταστήστε τις με κάτι άλλο, π.χ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, σουσάμι, τυρί, σταφίδες, καρότο.